ESKİŞEHİR / ÇİFTELER - Şehit Ercan Canavar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Ara

Okulumuz öğrencilerine  ilçemiz  Sami Arıel Anadolu Lisesi rehber öğretmeni tarafından "Güvenli İnterneti Kullanımı ve Sibel Zorbalık "ile ilgili bilgi verildi.

Ara

Okulumuz öğrencilerine Eskişehir İbrahim Kurşungöz Rehberlik ve Araştırma Merkezi  psikolojik danışmanları tarafından "Yüksek Öğretim Kurumları  Sınavı "ile ilgili bilgi verildi.

Ara

Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası Etkinliğimiz….                             Okulumuz 9/B hasta ve yaşlı hizmetleri alan öğrencileri ve alan öğretmenimiz Gonca KIYAK ÇAKAR , yerli malı haftasında sınıf panosu hazırlayıp ,yerli malı haftasını etkinliklerle kutladılar.Yerli Malı Haftası, resmi adıyla Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası, 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye’de tüm okullarda kutlanan özel haftadır. Gazi Mustafa Kemal, 1923’te İzmir İktisat Kongresi’nde yurdun bağımsızlığının muhafazası için, yerli mallar üretilmesi ve kullanılmasının önemini vurgulamıştı. Bu haftanın amacı, yerli tüketimin bilinçli olarak artırılmasıdır. Bu hafta süresince tutumlu olmanın, yatırım yapmanın ve yerli malı kullanmanın önemi vurgulanır.

Ara

Okulumuz Şehit Ercan Canavar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri  ile  İbni Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine Jandarma Komutanı Mustafa ÇETİNKAYA tarafından "Trafik Güvenliği Eğitimi "verildi.

Ara

10 Aralık Dünya İnsan  Hakları Günü ile ilgili okulumuz öğretmenlerinden Uğur Ramazan TOPBAŞ, Muhterem YÜCE ve Beril BİNER okulumuz 9.sınıf ve 10.sınıf öğrencileri ile birlikte okul duvar gazetemizi  ve okul programımızı hazırlayıp öğrencilerimizi bilgilendirmişlerdir.

Ara

3 Aralık Dünya Engelliler Günü  etkinlikleri kapsamında okulumuz "Özel Eğitim sınıfı öğrencileri" ile  "12-B sınıfı Hasta ve Yaşlı Bakımı alanı öğrencileri" ders öğretmenleri  rehberliğinde okul duvar gazetemizi hazırlamışlardır.

Kas

Okulumuz  Türk dili ve edebiyatı öğretmeni Beril BİNER   okulumuz 11-B  ve 12 -B sınıfı  öğrencileri ile birlikte "20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü "ile ilgili okul duvar gazetemizi hazırlamışlardır.

Kaygılanma çocuk,

Herkes ölür.

Kimi toprağa ,

Kimi yüreğe gömülür.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kas

10 Kasım, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu  Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK'ÜN aramızdan ayrıldığı tarihtir.Bu özel gün ,ulusal  yas ve saygıyla anılır.

Kas

Okulumuz Kızılay Kulübü öğretmeni  Kader ÇALIŞKAN  kulüp öğrencilerimiz ile birlikte "Kızılay Haftası "ile ilgili okul duvar panomuzu hazırlamıştır.

Kas

Eskişehir  İl Milli  Eğitim Müdürlüğü tarafından Cumhuriyetimizin 100.yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 100.yılda 100 öğretmenimizin katılımı ile gerçekleştirilen   folklor gösterisinde okulumuz Şehit Ercan Canavar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alan öğretmeni Melahat UĞUR  görev almıştır.

Öğretmenimizi tebrik ederiz.

Ekm

Okulumuz Şehit Ercan Canavar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenleri ilçe genelinde yapılan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama töreni etkinliklerinde yer alıp bu özel günü büyük bir coşkuyla kutladılar.

Ekm

YAŞASIN  CUMHURİYET!

Yüz yıl geçti, tarih yazdık birlikte

29 Ekim’de kurduk Cumhuriyeti bu topraklarda

Atatürk’ün önderliğinde azimle, sebatla

Yurdumuzda yankı buldu, özgürlüğün nağmeleri.

Cumhuriyet’in ışığında aydınlandı gece,

Milletimizin sevinçle doldu kalbi.

Bir ulusun ufkunda doğan güneş gibi

Parlıyor bugün Cumhuriyetin yıl dönümü.

Yüz yıl boyunca dimdik durdu bayrağımız,

Özgürlüğün sembolü, onurumuz, gururumuz.

Cumhuriyetin ışığında birleştik, kenetlendik,

Geleceğe umutla baktık, coşkuyla dolduk.

Büyük Atatük’ün izinde yürüdük,

Bilimle, sanatla, sevgiyle yoğrulduk.

Yüz yıl geçse de geçmişten bugüne,

Cumhuriyet sevdasıyla dolu yüreklerimiz.

Bugün 100. yıl gurur duyuyoruz geçmişimizle,

Geleceğe daha güçlü adımlarla ilerliyoruz.

Cumhuriyet’imizin ışığında birleşen milletimiz,

Nice yıllara, nice yüz yıllara Cumhuriyet sevgisiyle.