ESKİŞEHİR / ÇİFTELER - Şehit Ercan Canavar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Eyl

Okulumuz din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Muhterem YÜCE "Mevlid-i Nebi Haftası "ile ilgili duvar  gazetesi hazırlamıştır.

Haz

Okulumuz  12/B Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı öğrencilerimizi 2022/2023 Eğitim Öğretim yılı mezunları olarak coşkuyla uğurladık.

Tüm mezunlarımıza Şehit Ercan Canavar Mesleki ve Teknik Lisesi ailesi  olarak yeni hayatlarında başarılar dileriz.

Haz

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Erasmus+ programı mesleki eğitim alanında  Erasmus Akreditasyonu Kapsamında  başlattığı projede okulumuz  da yer aldı.

May

İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİNİN ÖNEMİ -Okulumuz Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı iş sağlığı ve güvenliğinin önemine dikkat çekmek için bir duvar panosu hazırladılar. Alan öğretmenleri Gonca KIYAK ve Melahat UĞUR, atölye çalışmalarında ve meslek derslerinde öğrencilere konu ile ilgili bilgilendirmeler yaptılar.

May

Okulumuz  Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı 11-B sınıfı öğrencileri "Hasta ve yaşlı aktivite ve ugraş terapisi el becerileri aktiviteleri  performans ödev sergisini alan öğretmenleri ile birlikte gerçekleştirdiler.

May

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Muhterem YÜCE "Değerler Eğitimi "ile ilgili okul duvar gazetemizi hazırlamıştır.

May

Atatürk ''Gençler! Benim gelecekteki emellerimi gerçekleştirmeyi üstlenen gençler! Bir gün bu memleketi sizin gibi beni  anlamış bir gençliğe bırakacağımdan dolayı çok memnun ve mesudum'' diyerek bugünü Türk Gençliğine bayram olarak armağan etmiştir.

Atatürk  bugünü kendisinin doğum günü olarak kabul eder.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun!

Doğum günün kutlu olsun Atam!

May

İl Müftülüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 27.04.2023 tarihinde  yürürlüğe giren Eğitimde İş Birliği Protokolü kapsamında  15 Mayıs-16 Haziran  2023 tarihleri arasında "İlk Emri Oku olan kitabımız Kur'an-ı Kerim" başlığı altında  Çifteler Müftülüğü personeli tarafından okulumuz öğrencilerine "Değerler Eğitimi Semineri"verilmiştir.

May

Okulumuz Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alan Şefi  Gonca KIYAK ve okulumuz Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Alanı öğretmeni  Sevil KARATOPRAK YILDIRIM ilçemiz Fatih Dalgıç İmam Hatip  Ortaokulu,Yakup Kadri KARAOSMANOĞLU Ortaokulu ve Atatürk Ortaokulu 8.sınıf öğrencilerine alan tanıtımı yapıp, mesleki ve teknik eğitimin önemine vurgu yapmışlardır.

May

Okulumuz Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı öğrencilerimiz alan öğretmenleri  Melahat UĞUR rehberliğinde "5 Mayıs Dünya El Hijyeni Günü" ile ilgili okul panomuzu ve  el hijyeni ile ilgili broşürler hazırlayıp, öğretmenlerine ve arkadaşlarına el şeklinde oluşturulmuş kurabiyeleri dağıtarak bugünün önemi ile ilgili farkındalık oluşturmaya çalışmışlardır.Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alan öğretmenimiz Melahat UĞUR 'a ve öğrencilerimize bu güzel etkinlik için teşekkür ederiz.

May

Okulumuz Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı 12.sınıf öğrencileri alan öğretmenleri Melahat UĞUR ve Gonca KIYAK rehberliğinde Çifteler Sakarya ve 17 Eylül ilkokullarında öğrencilere yönelik "Kişisel Hijyen ve Sağlıklı Beslenme"semineri verdiler.Öğrenciler ile birlikte etkinlikler yaptılar.

İlkokullarımızdaki okul yöneticilerine ve öğretmenlerimize eğitim boyunca göstermiş oldukları ilgi ve alakadan dolayı teşekkür ederiz .

Seminere ait videoyu izlemek için bağlantıya tıklayınız.

May

Okulumuz Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı  9-B sınıfı öğrencilerimiz  alan öğretmenleri Gonca KIYAK ile birlikte kan gruplarını öğrenmek için kan grubu belirleme işlemini gerçekleştirdiler.Aglütünasyonun nasıl gerçekleştiğini gözlemlediler.

Nis

Okulumuz Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı 10- B sınıfı öğrencilerimiz Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alan öğretmenleri Melahat UĞUR rehberliğinde "Sağlığımız için yararlı ve zararlı besin ögeleri"ile ilgili sınıf panolarını hazırlamışlardır.

Nis

Okulumuz Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alanı  10-B sınıfı öğrencileri  Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Alan ögretmenleri Melahat UĞUR rehberliğinde  genel beslenme dersinde "Yeterli ve dengeli beslenme"konusu ile  ilgili duvar gazetesi hazırlamışlardır.

Nis

Okulumuz 11/B sınıfı Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri alanı öğrencileri Hasta ve Yaşlı Bakımı alan öğretmeni Melahat UĞUR rehberliğinde Çifteler Devlet Hastanesinde ameliyathane,hemodiyaliz ünitesi,tanıma görevleri  ve yoğun bakım hastaları oksijen tedavisini yerinde uygulamalı olarak öğrendiler.